Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
Skala rotfrukterna och potatisarna och skär dom i bitar. Lägg dom i en låg gryta, typ traktörpanna. Häll buljongen över och låt koka till de börjar bli mjuka
Nyckeln till att lyckas med den här grytan är att låta den puttra läääääänge på spisen på låg värme. Hyfsat billiga ingredienser som i stort sett finns tillgängliga året om
olivolja1 msk smör1 gul lök, hackad½ kruka salvia800 g grytbitar av nötsaltnymalen svartpeppar½ dlmjöl2 palsternackor, delade i bitar1 squash, tärnad4 morötter, delade i bitar250 g jordärtskockor, halverade500 g potatis, i bitar3 msk tomatpuré½ flaska rött vin3 dl köttbuljongrivet skal av 1 citron
Har ni noterat att vi ännu inte haft något recept på kyckling på veckomatsedeln. Det beror dels på att vi inte äter lika mycket kyckling som "medelsvensson" men också på att vi inte har sett till ekologisk kyckling (Bosarp) på Coop sedan årsskiftet
Så här års, när ekonomin brukar vara skral, gäller det att tänka till om man bjuder på kalas. Grytor är riktig ekonomimat och dessutom så goda i vinterkylan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.