Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Koka upp grädden tillsammans med grönsaksbuljongen. När blomkålen är klar, häll bort vattnet ur kastrullen och mixa blomkålen till en jämn och len puré tillsammans med den färdigkokta grädden
Servera med stekta kantareller, brunsås, kokt potatis & kokta morötter. Blanda Ägg, skorpmjöl, kryddor, vitlök & tillsätt vattnet sist så ni får en smidig gegga
a björnkött, men har ni inte björn så går det säkert med vilket viltkött som helst. Blanda färsen med, ströbrödsröran, löken och övriga ingredienser i en skål, rör samman till en smidig smet
Det ligger viltfärsbiffar på tallriken och dom har sällskap av en morotslåda, eller gratäng, en grönpepparsås och en inlagd sallad som sätter en liten extra piff på det hela
I fredags blev det västerbottenlax medblomkålspuré, romsås och smörslungade. De senaste dagarna har varit helt underbara, vilken skillnad det blir när värmen börjar komma
Recept Skölj bitar av blomkålen och i en kastrul och koka med salt. När blomkålen är mjuk så ska man mixa det med grädde (40%) ta lite i taget så det inte blir så mycket som jag tog och smaka av med kryddorna
Hursomhelst, nu har vi bockat av frukost, barn till dagis, massa punkter med allt vad de skulle ha med sig dit (fast de kvittades med alla punkter som tillkom där – de stänger tidigt idag, stängt fredag, Bibbi har avslutningspicknick med ett stort OBS ta med eget fika
rårörda lingonViltfärsbiffarmed svampsås– gör så här. Ös den flera gånger under tiden med smöroljan. Servera viltfärsbiffarnamed rotselleri, svampsås och rårörda lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.