Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Äts med fördel dagsfärsk. Ett jättegod indiskt bröd som är lätt att göra. Rör i det mesta av mjölet tillsammans med bakpulvret och arbeta ihop till en smidig deg
Servera med klick créme fraiche och melonkärnor och såklart det goda brödet. Jag älskar vårt nya kök och det finns massa förvaring så allt till och med får plats
(Nästa gång jag gör naan ska jag prova ett recept med bakpulver för att få ner tillagningstiden). Roti - Bröd till indisk mat - Tunt indiskt brödmed grahamsmjölChapati - Klassiskt indiskt bröd - Enkelt tillbehör till indisk matIndisk potatis med mynta, ingefära och vitlök - Pudina alooKikärtsgryta med kanel, kardemumma och yoghurt - Kabli chanaDela
Fortsätt sedan med nästa naan. Sätt in en ugnsform med tjock botten i mitten av ugnen. Det indiska flatbrödetnaan bakas traditionellt i en vedeldad cylinderformad lerugn som kallas tandoor
Häll på en plåt med bakplåts papper, smeta ut till en tunn rundel. Hetta upp smör i en stekpanna, stek Naanbrödet i några minuter på var sida, på hög värme
Gå gärna in och kolla på hennes hemsida om du är sugen på mer läckra vegetariska Linarecept. Servera franska champinjoner på grillat brödmed broccolisallad och lite dijonsenap
Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Smält smör och pressa i vitlök och pensla varje bröd direkt efter gräddning
Pensla med vatten och lägg den fuktiga sidan neråt på en smord ugnsplåt. Täck degen med en fuktig kökshanduk och låt den stå varmt i 2 timmar. Pensla med smält ghi eller smör och grädda i 8-10 minuter, eller tills de är guldbruna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.