Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsakeroch sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Veckans vegetariska recept blir en en linssoppa med kokos och lime. Denna vecka liksom de flesta andra bjuder inte bara på jobb utan även årsmöte med Sustainergies, filmmyskväll och i helgen har vi planer med syster med familj men vi har inte fått veta vad det är
Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchini ochcitron, väldigt god. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med fänkål och zucchini
Jag har letat efter ett bra recept på vegetariska julköttbullar och jag hittade ett spännande recept hos Gröna Skafferiet och de blev verkligen supergoda
Gott betyg och en enkel pastarätt med rena, goda smaker. Och jag gillar verkligen tidningen och jag tycker den känns proffsig och har många bra och varierade recept
Gröna linser. Servera franska champinjoner på grillat brödmed broccolisallad och lite dijonsenap. Rör ner svamp, selleri och linser i bunken med dijonkräm
Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. Jag blir glad om du hjälper mig att sprida länken till recepten på Facebook och i andra sociala medier, så får fler chansen att prova
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både medoch utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
13 dl Gröna bönor. 11 msk Grönsaks fond. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.