Varm mangoldsallad med kokosmjölk
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Varm mangoldsallad
  • 200 g färsk mangold, sköljd och strimlad (går att ersätta med grönkål, spenat eller svartkål)
  • 100 g färsk spenat
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald paprika, gärna rökt om du har det
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta ca 2 cm färsk ingefära, fint riven
  • 1 burk kokosmjöl
  • ½ burk kokta kikärtor
  • salt
  • pressad lime efter tycke och smak
  • Börja med att rosta kryddorna i en medelvarm torr stekpanna några minuter.
  • Tillsätt därefter stekfett och ingefära, vitlök och purjolök och låt det fräsa någon minut under omrörning.
  • Blanda ner kokosmjölken och rör om ordentligt så att kryddorna blandas upp med mjölken.
  • Smaka av såsen med limesaft och salt.
  • Rör i mangold och kikärtor låt dom puttra med i såsen ca 3 minuter, tillsätt spenatbladen och puttra vidare tills bladen sjunkit samman ner i såsen.
  • Servera såsen/salladen till valfritt tillbehör, vi hade lax till vår men det passar säkert med kyckling också.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.