Rör ned renstek, rödlök och gräslök och smaka av med salt och peppar. Stansa med en rektangulär utsticksform och garnera med en sked löjrom, finhackad rödlök och svartpeppar
Smaka av med salt & peppar. Lägg på en skiva kavring & toppa med lite hackad gräslök. gratinera med en msk löjrom eller syltade trattkantareller eller med västerbottenostchips
Rensteksröra på knäckeflarnminiknäcke från Olof Viktorsrökt renstekcreme fraichefärsk riven pepparrotsalt och pepparStrimla ner köttet i mindre bitar, blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar
Förrätts tallrik med enbärsgravad röding med hovmästarsås smaksatt med timjan samt syrliga lingon, mini toast skagen och toast medrensteksröramed sikrom på toppen
mini-scones, philadelphiaost, (smör som jag beställde in), hallonsylt, apelsinmarmelad, lemoncurd (favorit), små snittar på vitt bröd med laxröra respektive på mörkt bröd medrensteksröra, mjuk äppelkaka, citronkakor, kolasnittar (favorit), mini-brysselkakor, chokladmacarones (de bästa jag ätit sen Paris
Värdparet hade gjort en fin dukning, det servades riktigt god mat där alla gjorde olika insatser (rensteksröra på kavring till förrätt, oxfilé och hasselbackspotatis med såser, bröd och sallad till huvudrätt, modern version av marängswiss till efterrätt och smörgåstårta till tolvslaget), god dryck, sällskapsspel, prat, grym utsikt som bjöd på fyrverkerier i mängder och lite Ring klocka ring-tolvslags-tv på det
Åkte igår kväll från stockholm, maten blev förrättsbord och pärlhöna med grönsaker. På förrättsbordet plockade jag 1 kycklingspett, rökt rensteksröra, skagen med löjrom och lite annat smått och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.