Ulrika Brydling. Blanda samman med saft från 1 citron samt chili, spiskummin och olja. 500 g Hönsfärs. 1 tsk Chilipeppar & -pulver. 1 krm Chilipeppar & -pulver
Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Ta upp chilin och dela på den. Så här i höstrusket passar det perfekt med en riktigt värmande chili. Ett långkok på en lördag eller söndag är ju inte helt fel heller
Chili con carne är en sådan rätt som skänker värme och glädje i mage och mun. Häll på krossade tomater, tomatpuré, vatten, köttbuljongtärningen och tillsätt sockret och mejram
Här är recept på Vintergryta på kalvkött med chili, oregano och spiskummin. 1 msk hackad röd chili (jag använder fryst från Findus). Låt köttet tillagas på låg värme i ca 2 timmar
50 g Santa Maria chilipulver (1 kryddglas). Skär köttet i mindre bitar tänk hälften av grytbitar och bryn så det får fin stekyta (vispa ur och spar stek skyn efter varje stekning)
Våra farhågor att chilin skulle vara för stark för barnen kom på skam. Öl är en vanlig ingrediens i chili, men jag hade aldrig tidigare lagat chili med porter
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Jag har lagat chili con carne på det sättet i flera år, fram tills någon vecka sedan då jag tänkte att ”chili con carne” betyder chili med kött… och inte köttfärs, för då borde grytan heta Chili con picada (köttfärs) istället
En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten. Chilin gjorde jag som en snabbare variant av pulled pork, fast pulled beef istället
Lägg på en plåt och ringla på rikligt med olja och blanda om. Ulrika Brydling. I hönsfärsbiffarna ska det vara kokt, pressad potatis så skala och koka potatisen till biffarna om du inte redan har färdigkokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.