Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Köttet hade jag först bundit upp med steksnöre så filén skulle vara jämntjock och låtit den ligga framme så köttet blev rumstempererat
Som sagt så håller vi på att renovera köket hemma så det blir lite enklare tillagat nu. Släng bort den traditionella grillkryddan och sojan ett tag och krydda med citron och mynta så får du en kyckling som andas lite vår i luften
Vispa upp äggvitorna (viktigt med helt rena och fettfria vispar), tillsätt sockret och vispa tills det går att vända på skålen utan att smeten rinner ur
Ta i rödlöken på slutet så att den precis blir varm. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Fisk överlag går ju hur snabbt som helst att tillaga. Och just den här dagen när vi åt rödspättan hade vi en burk potatissallad och picklade rödlök kvar i kylen från helgen innan, men potatismos och gröna ärter skulle också passa fint
Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.