800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min. 2 Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min. 3 Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. 5 Servera torskenmed potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor. 500 g torsk
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Toppa sen medräkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.