Serveras till grillade rätter av lamm eller nötkött. -) I lördags blev det grillad entrecote och ryggbiff som serverades tillsammans med en rödvinssås vars recept jag hittade i Buffé
Asiatiskt nötköttmed vermicelli. Det där med wok var nytt och hett. Asiatiskt nötköttmed vermicelli. Det är med dagens ögon sett inte så förfärligt exotiskt
Lägg laxskivorna med den stekta sidan upp på tallrikarna. Servera med baguette. Stek laxskivorna, bara på ena sidan, i en het stekpanna med ”släpp-lätt-beläggning”, ca 1 minut
Ingredienser Tunnskivad kalkonfilé 250 g torkade aprikoser 2 st schalottenlökar ca 800 g tunnskivad kalkonfilé salt & peppar Rostade jordärtskockor 600 g jordärtskockor 2 msk smör salt & peppar Färskostgremolata 1 kruka persilja 1 st citron 1 st vitlöksklyfta 3 msk rapsolja 200 g färskost salt & peppar Till servering 150 g sötmandel picklad rödlök krasse
“Sukiyaki” är en slags gryta mednötkött och grönsaker som kokas med soja, mirin, socker och sake. Jag gillar att ha mycket soppa och mycket grönsaker, så följande recept är som det men du kan laga med mindre soppa
Kött nötkött (malet) • 1 lök • 500 gr. dall'impasto förberedd köttbullar än 3 cm i diameter som på spett med intervaller med en tomat. 800 gr Kött nötkött (malet) • 1 lök • 500 gr små tomater • 1 skiva bröd till skålar • 1/2 dl mjölk • salt • peppar
Jag och Ida håller oss nog inne i dag, hon är lite småförkyld med en krupp-liknande hosta. Tunnskivat kött och Västerbottensost på ruccolabädd 150 g tunnskivat kött, gärna bresaola 70 g ruccola 75 g Västerbottensost eller parmesan 2 msk färskpressad citronjuice 2 msk olivolja svartpeppar Fördela ruccolan på ett stort uppläggningsfat, men spara några blad
Sitter här nu med en liten mängd sockerärtor. Garnera med ärtskott, rädisor och färsk spenat. Det bästa jag visste då jag var liten och även nu – var sockerärtor
Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.