En fin bit torskrygg serverat medkokt potatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Kokt Torsk medPepparrotssmör. Kokt torsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del. Under tiden skirar Du smöret tillsammans medpepparroten på plattans eftervärme
Servera i djup tallrik med riven pepparrot ovanpå. Krydda buljongen med salt och nymalen vitpeppar. Koka rotfrukterna utom potatisen i buljongen på medelvärmei ca 5 minuter. 4 medelstora morötter. 2 medelstora potatisar. 1 dl riven pepparrot. 400 g falukorv 1 rotselleri 1 kålrot 4 medelstora morötter 2 medelstora potatisar 1 l hönsbuljong 1 dl riven pepparrot salt och vitpeppar
Servera med nypotatis koktmed mycket färsk dill, nykokta primörer, skirat smör och riven pepparrot. När det bjuds nypotatis, ugnskokt fisk och skirat smör är barnen inte direkt svårtrugade
Servera fisken på en bädd av sallad och lägg kokt nypotatis och pepparrot vid sidan om. Det här är huvudrätten som vi åt efter den kokta vita sparrisen (som publicerades härom dagen)
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkor med skal dill, efter smak 500 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.