Ett rött och aromatiskt rismed smak av tomat, gröna bönoroch kött. Perserna är kända för sitt risoch de har många fantastiska recept som adas polo och persiskt rismed saffran
Fluffigt, aromatiskt persiskt rismed smak av dill ochbönor. Passar lika bra att servera riset vid en gryta, till grillat eller som en hel rätt med sallad och yoghurt
Smörj och bröa muffinsformar. Blanda i de rivna morötterna och tillsätt mjölk och olja. Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader. 5 dl kokta adzukibönor
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor. Börja med att skära av toppen på vitlökshuvudet och ställa in den i mitten av ugnen
Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.