Kinamat

Ordförande Maos rödbräserade fläsk

En mild rätt, söt och aningen fet – men god. Den här rätten påminner mer om om japanskt än kinesiskt, vilket blir lite komiskt med tanke på rättens namn och relationerna mellan Kina och Japan

Cherry Kyckling

1. Bryn kycklingen lägg i en ugnsfastform. 2. lägg över sparris på kycklingen. 3. Fräs skinka, svamp och vitlök

Grillmarinad

Ingredienser. 3 msk vinäger. 1½ dl soya. 4 dl matolja. 1 dl tomatpuré. 2 tsk svartpeppar. 2 tsk curry. 3 tsk socker

Söt-sur sås med ananas

Less på redd hallonsaft eller vad de nu serverar på kina krogen på hörnet. Att göra en god söt-sur sås är inte svårt
Pax för lax

Pax för lax

När jag gick på hemkunskapen i si så där en 8. e klass fick vi till min fasa tillaga fisk ganska ofta. Jag tyckte att fisk var bland det vedervärdigaste som fanns

Festfalu till vardags

 Koka upp couscous enligt anvisningarna på paketet. Blanda ner och låt olja, russin, aprikoser och timjan svälla med couscousen
Veckans underlättare, veckomeny för vecka 47.

Veckans underlättare, veckomeny för vecka 47.

God söndag på er alla. Hoppas ni fått njuta av en god frukost och känner er redo att starta dagen. Här har just frukostbrickan dukats bort, den sista kaffeslurken är svald och en skogspromenad står på tur, vi vaknade nämligen till en klarblå himmel och strålande solsken
General Tsos kyckling

General Tsos kyckling

Det sätt som man lagar denna rätt på kan verka lite omständligt men det är värt besväret då kycklingen blir väldigt saftig
Ljummen sallad med zucchini, äpple och pesto

Ljummen sallad med zucchini, äpple och pesto

Glad höst. Vi äter FÖRBANNAT tråkig mat hemma just nu men någon enstaka gång får vi fint besök och då försöker vi åtminstone hålla skenet uppe och svänga ihop något som

Ma la-kyckling - Ma la ziji

1. Skär loss köttet från kycklingklubborna och hacka det i 2 cm stora tärningar. Blanda kycklingköttet med risvinet, 2 tsk soja och saltet i en skål

Bangbangkyckling - Bangbang jisi

1. Lägg ingefära och salladslök i en kastrull vatten på hög värme. När vattnet kokat upp, tillsätt kycklingfiléerna och genomkoka dem (ungefär 15 minuter)
Tunnskivat nötkött med sockerärtor

Tunnskivat nötkött med sockerärtor

Än en gång dags för lite asiatisk mat, denna gång ifrån kina. Detta är en lätt och fräsch kötträtt som inte tar många minuter att tillaga om man är snabb med skivande och hackning
Sticky chicken med godaste tillbehören!

Sticky chicken med godaste tillbehören!

Ni som följer oss på Facebook vet att vi just satt oss en kycklinggryta till middag, en kycklingrätt som ligger högt upp på tio i topp listan över våra favoriträtter (och där ska det till en hel del för att kvala in
LCHF Fettuccine med Köttfärssås

LCHF Fettuccine med Köttfärssås

Hört talas om shirataki-nudlar eller "miracle-noodle" någon gång. Jag har nu i alla fall testat denna omtalade low carb pasta och jag måste säga att jag är glatt överaskad
Strimlad biff

Strimlad biff

I dag försökte jag mig på att plocka ihop någon sorts kinarätt av det vi hade i kyl och skafferi (alltså kinarätt a la svensk kinarestaurang vilket ju inte är samma sak som mat från kina)
Japansk Dumplings/Gyoza

Japansk Dumplings/Gyoza

Jag var förvånad att se frysta japanska dumplings på Hemköp och tyckte att laga dem. Japanska dumplings är liksom köttbullar täcks av mjöldeg
Pasta carbonara

Pasta carbonara

Hej. Det finns nog lika många varianter av carbonara som det finns kineser i Kina, idag delar jag med mig av min carbonara
Mat i Mittens rike

Mat i Mittens rike

Men vi fick varsin plastask med olika fack, där innehållet faktiskt var ganska likt den kinamat vi köper här
Omständig mat!

Omständig mat!

Den här grytan med inspiration från Japan/Kina gjorde jag ett tag sedan och har velat lägga upp receptet rätt länge, sen glömde jag bort det helt och nu hittade jag mina anteckningar i ett block
Sambal Oelek & Sambal Badjak

Sambal Oelek & Sambal Badjak

Sambal är en sås som äts på flera platser i Sydostasien, ursprungligen från Indonesien, där det finns hundratals olika varianter
Pepparbondens Mapo Tofu

Pepparbondens Mapo Tofu

Koka upp vatten i en kastrull. Blanda sojan och chilipastan och smaksätt med lite salt. Ställ åt sidan så länge
Mapo dofu

Mapo dofu

 . Mapo dofu, eller "Den koppärriga gummans tofu" som den också kallas. Såg detta tillagas i tv-programmet "Kinas mat" och blev sugen på att testa det