1 dl
ströbrödnågra tag med kvarnen med Chiliexplosion
3
morötter
1
palsternacka
1 gul
lök i klytor.Stek trattkantarellerna med smör lök och salt och vitpeppar.Rör ihop ägg och ca 1 tsk salt, chili, och 1 tsk svartpeppar blanda i ströbröd.
Om det inte finns vildsvinsfärs att köpa så får man göra sin egna. Och om man inte har en Kitchen Aid så får man ringa sin farmor för att låna en hederlig köksassistent med kvarn
Riktig husmanskost som idag lagades med vildsvinsfärs. Kunde naturligtvis lika gärna gjorts med älgfärs, kanske nöt eller blandfärs om det är det som finns hemma
I kväll har jag lagat mat. För er som följer mig via Facebook har ju kunnat läsa att det inte lagats så mycket i vårt lilla kök denna veckan då vi koncentrerat oss på att fixa i lyan
I lördags förvarnade vi er om att det skulle komma ett recept inom kort på den godaste lasagnen vi någonsin ätit, den vi kockade till undertiden vi uppfann goda drinkar, och nu är stunden inne
Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Alltså det börjar ju likna filmen "Julie och Julia" här i vårt kök, har ni sett den. Den om Julie som får en livskris och bestämmer sej för att prova alla recepten i Julia Childs kokbok "Mastering the Art of French Cooking"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.