Vilda burgare med goda röror.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Viltburgare
  • 500 g vildsvinsfärs, oxfärs eller blandfärs
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Blanda samman alla ingredienserna och forma till biffar i lagom storlek.
  • Stek biffarna i rikligt med smör och olja, eller grilla dom på grillen.
  • Pepparrotssås
  • 1½ dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Rör samman alla ingredienser och låt det stå kallt ca 30 minuter innan servering.
  • Lingonchutney
  • ½ rödlök, finhackad
  • ½ äpple, grovhackat
  • ½ dl lönnsirap eller mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm anchochilipulver
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 krm malen ingefära
  • 125 g lingon
  • Fräs lök och äpple i olja så de mjuknar.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör samman, låt puttra under lock ca 15 minuter Ta bort locket och låt det puttra ytterligare ca 5 minuter så att det tjocknar.
  • Låt chutneyn svalna innan du serverar den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.