Lägg sparris, fänkål och räkor runt ena halvan av tallriken och toppa med lite plockad fänkålsdill. Riv osten och blanda den med potatis, gräslök, salt och peppar
Stekt torskrygg kan varieras i det oändliga med olika tillbehör. Här serverar jag den med stekta zucchinistrimlor, fänkål och vitvinssås smaksatt med saffran
Mjäll och fin torskrygg tillsammans med smält smör och pepparrot - en oslagbar kombination. Mixa potatisen med stavmixer till en slät konsistens och späd eventuellt med kokgrädden
Annars kan man ersätta den med vanlig fransk senap och smaksätta den med lite rosépeppar. För att såsen skall bli fylligare är det bäst att koka upp den först med lite vetemjöl, se recept
Torskryggmed smörsky ochsparrisEfter att min fru varit på Hedmans Krog i Wästra Torp nära Smygehuk med sin mamma och en väninna och berättat vad de ätit så hittade jag på en egen variant på deras torskrygg
Ikväll åt vi smörstekt torskrygg varsamt kryddad med salt och peppar samt vänd i vetemjöl. Den stekta fisken avnjöts tillsammans med goda tillbehör som räkor, sparris, pepparrot, skirat smör ochserrranochips
Serverade torskryggenmed nykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Tillsatte neutral olja och körde med stavmixer tills det tjocknade och blev en majonnäsliknande emulsion
4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.