Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Idag bjuder jag på ugnsbakad fläskytterfilé. Ännu en härlig och solig vårdag. Hoppas att ni alla haft en fin Valborgsmässoafton, och nu är redo för Första Majfirande i vårsolens glans
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Nötytterfilé eller motsvarande fläskytterfilé är styckningsdetaljer som lämpar sig ypperligt att helsteka eller grilla
. Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda
Ni har kanske märkt att jag har haft mycket att göra de senaste dagarna. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Idag fick det bli ett recept i ugn igen, det är toppen att laga sköter sig nästan själv. Fläskytterfilén är en väldigt god köttbit, inget segt i den och väldigt mör
Var en snabb tur ut till sonen som fyller år, det blev glasstårta… mums. Sen när vi kom hem så var det dax att plocka fram ingredienserna till grillmiddagen
Marinerad helstekt fläskytterfilé600-700 g fläskytterfilémarinad. Har ni ätit nån semla än. Det är ju faktiskt över en månad kvar till fettisdag som är ovanligt sent i år, men det annonseras om semlor och semmeltest var och varannan dag redan
Tid ca 40 min / 2 pers. / Ugn ca 225 graderIngredienser. 400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8 coctailtomaterMarinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.