parmesan av sorten Parmigiano Reggiano. Grillad grön sparris med citronemulsion och parmesanPortioner. Nappera sparrisen med emulsionen och riv rikligt med parmesanost över anrättningen
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis medgrön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Du kan göra den tillhörande salladen mer mättande om du vill, och lägga till ytterligare grönsaker, eller kanske t o m potatis, men den här gången blev det lite lightvariant hos oss
Servera medgrilladegrönsakeroch aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango ochavokadosalsa. La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaketoch tillagade även dessa på grillen
Lägg upp på fat och pressa den grillade citronen över. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Passar perfekt som förrätt till grillade maträtter en skön försommar kväll. Ringla över olivolja ochavslutamed flagad parmesanost och de rostade pinjenötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.