butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Hacka gullök och vitlök grovt. Pumpasoppa. Häll upp soppan, toppa med en klick chèvrecrème, friterad rödlök, rostade pumpafrön, chili och nymalen svartpeppar
Så god och så enkel att laga och med ganska mycket färsk ingefära som jag älskar. Strimla kycklingen och stek i margarinet och krydda med lite salt, peppar och/eller kycklingkrydda, allt efter egen smak
Värm försiktigt oljan i en kastrull och fräs vitlök, ananas och morot på svag värme. När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. ½ tsk vitlökspulver. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
(Om man använder fläskytterfilé kan man låta köttet eftersteka med lite vatten under lock för att bli mörare) Ta upp köttet och stek strimlad purjo, tärnad paprika och hackad vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.