Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligen thai red currymed kyckling. Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat
Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thaicurrypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan Tom Yam Kung (ifall den är med räkor)
Tweet Pin It Skriv utVi har alltid haft en liten förkärlek till asiatisk mat, den är ofta väldigt färggrann med alla sina grönsaker och smakrik med alla kryddor
Det var ett tag sedan nu jag käkade thaicurry ute på restaurang. Sedan jag bytte jobb för ca två år sedan så har jag inte haft någon bra lunchrestaurang i närheten och jag har alltid känt mig ganska tveksam till sådana där små kioskthaiställen som finns utspridda lite överallt
Vill du ha eldigare currypasta så som thailändarna ofta lagar den behåller du fröna på chilin. Smaklig måltid önskas med vänliga (thai-) matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Fräs den färdighackade löken, tärnade zucchinin och pressade vitlöken i en kastrull med olja. Tillsätt currypastan och kokosmjölken samt buljong och vatten
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttigcurry så köp hög kvalitet. 2-3 msk grön curry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Häll upp i serveringsskål, strö korianderblad över och servera med kokt jasminris. Tillsätt currypasten, men var försiktig det skvätter ganska mycket, och stek i 2 minuter under omrörning. 1 msk grön currypaste, ev mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.