Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chickenthairedcurry som bland annat har kokosmjölk, thairedcurry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
Add the chicken pieces. Mix in the curry paste, zucchini, bell pepper, carrot and onion. 1 pound skinless, boneless chicken breast halves - cut into thin strips. 1 tablespoon Thairedcurry paste. 1 red bell pepper, seeded and sliced into strips. 1 onion, quartered then halved
Sear chicken over medium heat in coconut oil. Serve curry over cauliflower rice with hot sauce, torn basil leaves and garnish with cilantro and thai chilli
Även fast jag tycker om att prova mat från olika länder har jag varit jättedålig på att prova att äta och laga thailändsk mat men nu tänkte jag prova lite mer
Plus att jag är mer förtjust i röd curry än grön, så tog det istället. 1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan. 1 msk grön currypasta
Via Smartson har jag fått möjlighet att testa Kelda ThaiRedCurry och senare även Arla thai panna. Problemet är bara att jag i vanliga fall lagar denna rätt till maken, men äter det inte själv då jag har oerhört svårt för smaken efter en matincident i Thailand för väldigt många år sedan
Chickenredcurry (kycklingköttbullar i röd curry). Här hittade jag ett recept på kycklingköttbullar i en sås med röd curry, paprika, morötter och sockerärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.