Sålunda stoppades en bogbladsstek utan svål in i ugnen i lördags förmiddag, tillsammans med finhackad schalottenlök, riven vitlök och ett par deciliter rödvin
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 3 st Vitlöksklyftor (mild sort) 1 st Äggvita 1 1/2 msk Citronsaft (färskpressad) 3/4 tsk salt 2 1/2 dl Rapsolja
Jag var nyligen på en riktigt fin middag på ett slott i Stockholm, där det serverades lammytterfilé med lite saker till, och på tallriken fanns också en vitlökscreme som man skulle ha till köttet
Att server med en rökig BBQ sås skapar den rätta sommar-grill känslan. Vitlökscremen. Om du har en fritös så fritera gärna lite kokt färskpotatis och krydda med havssalt och lite chilipeppar, hur gott som helst
Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Teriyakiglaserad lax. Vi startar veckan med det somrigaste laxreceptet någonsin. På fredagsmorgonen startade vi med en mysig frukost och sen styrde vi bilen mot Skåne för att sedan ta oss vidare mot Köpenhamn
Krydda med timjan, salt och peppar och blanda. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Späd med mer vatten eller buljong om du vill ha en tunnare soppa
Salta och krydda med peppar och rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Skär kotletterna i fettkanten och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.