Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 3 st Vitlöksklyftor (mild sort) 1 st Äggvita 1 1/2 msk Citronsaft (färskpressad) 3/4 tsk salt 2 1/2 dl Rapsolja
Toum – libanesiskvitlökscremé. Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig
Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.