Snitta lammkotletternas fettrand, krydda och stek dem hastigt på båda sidor i smöret på hög värme. Håkan Larsson En underbar rätt, med lamm i sällskap med mild, fint rostad selleri och stinget från picklade morötter
Vi åt en rödbetssallad med spenat och halloumi till. Här har jag marinerat lammkotletter i en smakrik marinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpanna innan de fick steka klart i ugnen
lammkotletter. Tillsätt sedan oljan droppvis till en tjock kräm och smaka av med salt. Servera dom ugnsbakade grönsakerna med kotletterna och vitlökskrämen
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 3 st Vitlöksklyftor (mild sort) 1 st Äggvita 1 1/2 msk Citronsaft (färskpressad) 3/4 tsk salt 2 1/2 dl Rapsolja
Servera lammkotletternamed lite ripplad balsamicosirap, salsan och bladspenaten. Lammkotletter från fransk styckning är något av en favorit och det är perfekt att grilla på en fredagkväll
Tänk på att lammkotletter är ganska små så räkna med minst tre kotletter per person. Grillat lamm tycker vi blir allra godast att servera på medelhavsvis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.