kött

kött

  • 56 Recept
Fläskgryta i krämig pepparsås

Fläskgryta i krämig pepparsås

Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet. Tärna köttet i ca 2 cm stora bitar. Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött
Wokat fläsk och grönsaker i sötsur sås

Wokat fläsk och grönsaker i sötsur sås

Blanda ut med köttet och ställ åt sidan att marinera. Stek eller fritera det marinerade fläskköttet i omgångar och lägg över i en skål vid sidan med en hålslev
Friterat fläsk i sötsur sås

Friterat fläsk i sötsur sås

Skär fläsket i sneda tunna strimlor - likt små stavar. Lägg i en skål. Knäck i två äggvitor, tillsätt maizena, salt och peppar samt pressad vitlök
Gräddstuvad pytt i panna

Gräddstuvad pytt i panna

Stek först potatisen tills den mjuknar, tillsätt sedan kött, korv och lök. 4 portioner9 dl skalad, tärnad rå potatis i 1x1 cm stora tärningar2 dl tärnat kött, exempelvis bringa, rostbiff eller stek2 dl tärnad korv2 gula lökar1 msk mjöl2 dl grädde3 msk koncentrerad kalvfond1 msk worcestersås1 litet knippe persiljaSalt och pepparOlja och smör till stekningTill servering
Japanskinspirerad gryta

Japanskinspirerad gryta

Dela köttet i grytbitar och bryn dem i omgångar. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och tryckkoka 45 minuter (gäller högrev, 60 min för torrare kött)
Boliviansk gryta (Aji de Carne)

Boliviansk gryta (Aji de Carne)

Lägg ner köttet i grytan tillsammans med risgrynen. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. 4 dl köttbuljong
Koreanska revbensspjäll

Koreanska revbensspjäll

Blanda kinesisk soja, ljus soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp
Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärslimpa 500 gram nötfärs 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 2 tsk färsk rosmarin , hackad 1,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st ägg 1 st gul lök Sås 1 msk vetemjöl 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 3 dl grädde 1 msk köttbuljong , alt

Italiensk gryta

Bryn köttet på båda sidor lägg det varefter över i en gryta salta och peppra och tillsätt krossade tomater ansa och skiva champinjonerna och strö dem över tilsammans med bladsellerin, skuren i små halvmånar smula i köttbuljongstärningen och slå på vinet strö också över lövtunna skivor av vitlöken koka sakta i ca 40 minuter med lock på glänt. 1 stor köttbuljongtärning
Pulled pork på bogbladsstek

Pulled pork på bogbladsstek

Ni har nog märkt att jag gillar bilder på kött. Rör sedan ned köttet i såsen, så att det blir en smidig, inte alltför blöt köttröra
Krispig Bogbladsstek

Krispig Bogbladsstek

Svålen blir superknaprig och resten av köttet blir mört och liksom lite klibbigt i konsistensen, helt ljuvligt