Vannameiräkor som är okej för miljön, finns att köpa på Ica. Hetta upp olja i en stekpanna. Sen är det bara att börja skala räkorna och doppa brödet i den goda oljan
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Hetta upp oljan i en wokpanna på låg värme. Smaka av med salt och peppar. Peppar. 450 g kokta jätteräkor. Lägg i vitlök och chili och stek 1-2 minuter, tills löken är mjuk men inte hunnit fått färg
Jag har länge spanat in olika sorters marockanska grytor, som de kallar för tagine. Smaker som kanel, kardemumma, paprika, ingefära och cayenne samsas fint utan att det hela smaker alldeles för mycket kanelbulle eller har för stark hetta
Så, om du ska göra detta recept, rekommenderar jag dig att tänka på miljön och köpa en bra produkt. Jätteräkor är lite av ett kontroversiellt ämne, eftersom västvärldens ökade konsumtion av dessa har lett till ett fiske - både av vilda och odlade räkor - som inte är hållbart ur ett milöperspektiv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.