Rabarberkoncentrat1 kg rabarber, skalad och nerskuren 1,5 l vatten 80 g citronsaft (kan variera beroende på rabarbersort men cirka) 450 g strösocker (450 g per liter vätska)
Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet. Häll allt i en silduk och låt det rinna av. Håll tillbaka saften i kastrullen, tillsätt sockret och koka upp under omrörning tills sockret lösts upp
Underbara på buskarna där de ger mycket färg, fina att sätta in på bordet, fina att frysa in i iskuber och dekorera drinken med och goda att göra saft på
Blanda bären och sockret i en bunke. Låt blandningen stå och safta sig i ett par timmar. Rör ner natriumbensonat i lite av sylten och rör sedan ned det i resten av sylten
Vi får mycket rabarber från kolonilotten som vi odlar på tillsammans med Floras mor, och när man inte har mycket tid såhär innan semestern så är det bra att det går så himla snabbt att göra saft och kräm på rabarber
Hittade på en egen version av en frukost paj till frukost idag, den blev jätte god och fräsch. Pajskalet är mjukt och saftigt som jag fyllde med en sötsyrligt svart vinbärsröra
För en vecka sedan hade vi ju stor fest eftersom jag fyllt år och David tagit examen. Vi hyrde en lokal vi har i föreningen och bjöd in massa härliga människor vi tycker om
Två sådana bottnar och den godaste hallonmoussen emellan. Lät ena botten vara kvar i springformen och hällde över hallonmoussen, jämnade till och la på den andra botten på moussen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.