Chokladbottnar, med hallonmousse, hallonkompott, vit chokladmousse och krispig nötkrämsfyllning. Koka upp gräddenoch häll över chokladen och rör om tills allt har smält
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) ochkolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
Och som vanligt lägger jag inte ner någon tid på fotograferingen och inte heller någon som helst redigering men tycker de blev himla bra ändå med en vanlig simpel digitalkamera
En härligt saftig brownie med ett lager av seg marshmallov toppat med ett lager chokladcrisp. Fixa en sån här nästa gång du ska bjuda på fika och du riskerar att få ha hand om alla fikaträffar i framtiden
Koka upp gräddeoch socker. Täck med plastfolie och pressa lätt. Avsluta med den sista bottnen. Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält
Koka upp gräddenoch tillsätt kaffet. Vispa grädden mycket lätt. När tryffeln stelnat, skär med en liten vass kniv runt kanten och lossa marängen från formen och papperet
När vaniljsås har svalnat och fast utstryk av söt grädde vispas med. Lämna en skorpa på botten av pannan, med basen, och en annan skärs i rutor, det belopp som blir småsaker
Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Ställ kallt medan du gör pannacottan. Koka upp grädden. Tillsätt den hackade mjölkchokladen, kakao och vaniljsockret och rör tills allt smält
Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och lemon curd. I går bakade jag en helt magisk vit chokladtårtamed mild lemon curd-smak och seg mandelbotten
Spritsa grädde ovanpå. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Skolla mandel genom att koka upp vatten och mandel tills du ser att skalet på mandel börjar skrynkla sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.