Jag tycker att tekakor är godastmed smör och en god ganska stark ost (prästost eller brännvinsost är jättegott till) och tycker att det är ett trevligt och gott frukostbröd som håller sig fräscht några dagar efter att man har bakat dem
Rör ut jästen med smöret och mjölken i en bunke. Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbröd och de här tekakorna är supergoda att äta till frukost
Dessa tekakor blir väldigt saftiga och fina. Pensla dem med vispat ägg och strö över solroskärnor. Hemligheten är att man skållar havregrynenoch grahamsmjölet
Men nu över till dessa smarriga tekakor, lite grövre variant och riktigt goda. Middagen ikväll fick bli hämtmat från Saigon, kommer ni till Örebro måste ni testa Saigon, vi köpte kyckling med cashewnötter och sen biff med bambuskott, mums mums
Baka ut till tekakoroch nagga dem. Pensla hela kakan med smält smör och strö över strösocker. Ett recept jag inte provat tidigare men som legat och väntat
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Det är dessutom fullproppat med socker, smör och vetemjöl. det är ju trots allt banan i, då måste det vara nyttigt), det gjorde i alla fall de flesta som jag gick i skolan med, om de inte åt muffins eller bagels
Havregryn för lite frasig yta och ägg och potatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.