Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Vispa ägg tillsammans med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt. ½ dl havregryn. Smällt sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen saltet och vaniljsockret
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Väldigt goda, men inte så nyttiga precis. Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, smält smöret och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en hjärtform, men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill. Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, smält smöret och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en hjärtform, men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill
Hällde på havregrynsblandningenOch arbetade in mjölet till en smidig deg. 5 dl eko mjölk3 dl havregryn, eko fiber50g jäst3 tsk salt2 msk socker50 G smör0,5 dl rapsolja ekoCa 8-10 dl mjölJag hällde mjölk och havregryn i en kastrull och värmde det försiktigt till 37 grader och sen rörde jag ner det rumstemp smöret. 3 dl havregryn
Perfekt att styckfrysa och bara ta fram dag för dag så att de är så goda som möjligt…. Den här söndagsfrukosten rök sista brödbiten, så det var hög tid att baka något att fylla frysen med och valet föll på en klassiker – tekakor
De här blev så himla goda och fluffiga, och det tackar jag havregrynen i degen för. En korg med nybakade tekakor, ett paket smör med havssalt, en god ost och rökt skinka blir ju världens bästa present till någon
Upp med degen och arbeta smidig. Godatekakor (12 st). Dela i 12 delar och forma som tekakor om du lägger fyra och fyra på tre plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och låt jäsa 10 minuter under en bakduk. Godatekakor (12 st)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.