Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar
Dessa tekakor blir väldigt saftiga och fina. Pensla dem med vispat ägg och strö över solroskärnor. Börja med att lösa upp jästen i vattnet tillsammans med olivoljan
Dela med honung. Tillsätt havregrynsblandningen+resten av mjölken som är varm(kontrollera så det ej blir för varmt degspad) och rör om tills jästen löst sig
Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. I dag blir det faktiskt inget middagsrecept (fick middag hemma hos mormor) och inte heller ett allergivänligt recept
Pensla bullarna/tekakorna/hamburgerbrödenmed smält margarin eller ägg. Kommer nog bli en del Gluten och laktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk ochhavregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. Blanda nu samman allt till en smidig deg och lät spänna av 5-10 minuter. Dela upp degen och gör runda bullar, låt dessa jäsa i ca 30 minuter, platta ut bullarna och låt jäsa upp lite till. 3 dl havregryn. 1 dl olja (jag använder ½ dl olivolja och ½ dl rapsolja)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.