Mosa med gaffel och sen sila bort kärnorna. Koka upp fruktpurèn tillsammans med glykos. Jag valde att dekorera med mer choklad,vissa blev med vitchoklad och resten med jordgubbs smak
Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Garnera med hallon. 1. Pannacotta. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Börja med botten , smält smör o krossa kakorna. Garnera med resten av passionfrukten o jordgubbarna. Vispa gulorna med sockret o vaniljsockret i ca 2-3 min
Blev lite sugen på att testa med skumbananer iaf. Eftersom jag älskar skumtomtar och sett detta recept på flera andra bloggar trodde jag detta godis skulle vara något för mig – men det var det inte, way to sweet
Börja med att hacka vita chokladen och tranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Sen in med kakorna i ugnen 10-15 minuter, tills dom är lätt gyllenbruna
En favorit som det är säkrast att göra många av. Ingredienser. 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde 50 g smör 150 g marsipan 1 msk vitt portvin florsocker Gör så här
Vispa upp ägget med elvisp eller vanlig visp. Vispa därefter grädden ganska löst med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen (som ska vara ljummen, ej varm) till det uppvispade ägget under kraftig omrörning eller kör med elvispen på låg hastighet
En god fräsch kaka som skall serverad med grädde. Servera med grädde o jordgubbar. in i 20 min (i boken stog det 25 min men jag tycker att det räcker med 20 min )
Det är egentligen en av Ankis mors paradrätter vad gäller "efterrätter som serveras på söndagsmiddagar med familjen", men nu har vi fått receptet av henne så vi kan göra den själva också när suget sätter in
Tände lite ljus, kokade mig en väldigt gooood Vitchokladdryck med smak av apelsin, yummi. Häll upp i kopp/glas och toppa med lite vispad grädde och lite rivet apelsinskal
Efter eget huvud och provlagning har jag justerat receptet något, och serverar ofta denna sufflé, gjord på blåbär med rårörda blåbär och hallon samt lösvispad vaniljgrädde – som alltid gör stor succé
Servera och toppa med hallon eller bär. Snabb, god och smidig dessert. Somrig också vilket är underbart. Blir dock mer parfait än glass när man inte har glassmaskin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.