Ingrids kokbok

  • 30 Recept

Blandade grönsaker i ugn

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skölj och kärna ur paprikorna och skär i stora bitar. Skölj tomater, zucchini och aubergine och skär allt i stora bitar
Lammstek med pommes boulongere

Lammstek med pommes boulongere

Sätt ugnen på 225 grader. Gör en ficka längs benet och späcka steken med vitlöksklyftor. Gnid in den med salt, peppar, rosmarin och olivolja
Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
The fläskfilégryta / Godaste fläskfilégrytan

The fläskfilégryta / Godaste fläskfilégrytan

God eftermiddag. Det här receptet har jag postat förut och det tål att highlightas igen. Jag kallar den ofta The fläskfilégryta eller Godaste fläskfilégrytan för det är en sån där rätt som brukar uppskattas av de flesta
Dessert till nyår?

Dessert till nyår?

Har du inte hunnit med att komma på vilken dessert du skall bjuda på tills nyår. Då har jag faktiskt något som kanske kan hjälpa dig på traven
Krämig carbonara

Krämig carbonara

Ingredienser Portioner. 4 500 g färsk spaghetti 2 paket bacon (klippt i 2 cm bitar) 4 ägg 1 dl vispgrädde 2 dl riven parmesanost 1/2 tsk salt 2 krm nymalen Tellicherry svartpeppar Till servering 70 g ruccola 4 äggulor Lägg till i inköpslistan
Nils Emils lammgryta

Nils Emils lammgryta

1 kg grytbitar av benfritt lammkött. 12 msk smör eller margarin. 11 tsk salt. 12 krm svartpeppar. 11 gula lökar
Anklevermousse på sked med svenska smaker

Anklevermousse på sked med svenska smaker

Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Rör tills sockret lösts upp helt. Skär lök och beta tunt, lägg på ett fat och slå över den varma lagen
Potatissallad

Potatissallad

Den här potatissalladen är lite skojsig då den innehåller phyllisar och ibland kan den ätas av fyllisar
Vitello tonato classic

Vitello tonato classic

Skölj köttet i kallt vatten och torka försiktigt. av det med hushållspapper. Skala purjolök, lök och morot, skölj och skär i
Kycklinggryta med vitlök och dragon!

Kycklinggryta med vitlök och dragon!

Det börjar kännas mera vår dag för dag, fåglarna kvittrar och det är inte så kallt. Har varit ute idag och byggt i snön, det blev två tunnlar till lastbilarna och vägar till bilarna
Jordgubbskladdkaka

Jordgubbskladdkaka

På jobbet så har vi avdelningsmöte varje måndag och sedan en tid har vi börjat mötena med att man ska nämna en positiv nyhet
Sufflé med vitchoklad.

Sufflé med vitchoklad.

Sufflé med vitchoklad. Sufflé med vitchoklad och passionsfrukt - lätt efterrätt som ska räcka till fyra portioner, men vi tyckte att det var så snållt med en så vi fick två var
Att börja med

Att börja med

©foto. Jurek Holzer/oskarpmask. Det svåraste med att sätta ihop en middagsmeny är att komma på vilken förrätt man ska bjuda på