Jordärtskocksoppa är ingen dum idé, silkeslen och fylld med smak. Det gäller att passa på att skörda jordärtskockorna innan jorden fryser till, de är ju som allra bäst nu
Spetsad rabarberlemonaddrygt 1 liter/ till 6 drinkar1 liter rabarber i bitar (4 cups)7,5 dl vatten (3 cups)2 dl socker (3/4 cups) citronzest av en halv citron3 kvistar färsk mynta (ej pepparmynta)2,5 dl pressad citronjuice (1 cup)5 dl sodavatten (2 cups)18 cl gin/vodka (6 ounces)Skär rabarberstjälkarna i bitar och lägg i vatten tillsammans med socker, citronzest och mynta
Någon har sagt att man inte ska äta mer än vad som ryms i ens kupade händer. Om det stämmer vet jag inte så noga, men jag vet att det alltid smakar godast att servera soppa i små portioner
1. Skala jordärtskockorna väl och skiva tunt. 2. Lägg i kastrull tillsammans med lök, vitlök och buljong. Använd minimalt med fett, koka ca 20 minuter och mixa med stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.