Man tror att man har det perfekta receptet. men det hade jag inte. jordärtskocksoppa får mycket mer smak om man gör som i detta receptet fräser dem lite innan man kokar
Jordärtskocksoppa med äpple. 24 oktober 2015, 14. 19. Jordärtskocka har ju en väldigt speciell smak. Den syns ofta i soppor, just för att den lena och söta smaken gör sig så bra i en soppa
Någon har sagt att man inte ska äta mer än vad som ryms i ens kupade händer. Om det stämmer vet jag inte så noga, men jag vet att det alltid smakar godast att servera soppa i små portioner
1. Skala jordärtskockorna väl och skiva tunt. 2. Lägg i kastrull tillsammans med lök, vitlök och buljong. Använd minimalt med fett, koka ca 20 minuter och mixa med stavmixer
30 september 2013. -. Jordärtskockor är fantastiska. Använd dem i potatismoset, som gratäng, som smaksättare i grytor eller gör en underbart god jordärtskocksoppa
1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. Skär i bitar. Fräs löken i smör på medelvärme. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna
1. Svetta löken med dom skalade jordärtskockorna. Täck med buljongen och koka tills skockorna är mjuka. 2. Mixa allting till en jämn puré, tillsätt grädde och låt sjuda 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.