Idag gick iväg och köpte en liten burk med soltorkade tomater och resten fanns redan hemma. Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut
JORDÄRTSKOCKSOPPA toppad med trattkantareller, krutonger och ost. Skala skockorna och lägg dem direkt i kallt vatten med citron eller vinäger så dem inte mörknar
Jordärtskocksoppa är ingen dum idé, silkeslen och fylld med smak. Häll ett tunt lager rapsolja i botten på en kastrull, värm upp oljan på medelhög värme och ha ner grönsakerna
Ringla över ganska rikligt med olivolja så att alla potatisarna får en oljig yta. Till 2 portioner la jag i 5st lätt krossade vitlöksklyftor(kvar i sina skal) och färsk rosmarin
Skala skockor och potatisar, dela i mindre bitar, kasta ner i en kastrull med vatten och buljong. Koka tills de är genomkokta, mixa med mixerstav tills du har en len soppa, töm i grädden och koka upp
Tillsätt grädde och krydda med salt och vitpeppar. Använd dem i potatismoset, som gratäng, som smaksättare i grytor eller gör en underbart god jordärtskocksoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.