Idag blev det en enkel stir-fry med spenat ochtofu som jag stekte ihop med vitlök. Tillsätt tofunoch stek i ytterligare några minuter tills bitarna har fått fin färg
shitake, spenat ochtofu. Blanda dem med saltet och låt dem stå en stund. Jag har dock gjort om lite i det receptet och anpassat det efter våra smaklökar
Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
Varva sedan lax, spenat, ostås och pasta lite som du vill. På jobbet hade mamma haft med sig denna dagen efter och hennes arbetskamrater hade velat ha receptet
Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
På lunchbordet idag, en delikat vegetarisk paj med lite medelhavsinspirerad touch. Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.