Tillsätt lök, vitlökochcitronskaloch -saft. 1 Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. 2 Salta, peppra och ringla över honung. 500 g halverad färsk brysselkål. 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor. 5 citron finrivet skal och pressad saft
Ugnsrostad potatis är enkelt och tacksamt att tillaga, och ett passande tillbehör. Gör samma sak medbrysselkålen i sin form, och sätt in formarna i ugnen
När brysselkålen är gyllene lägger ni den på en salladsbädd och toppar rikligt med hyvlad parmesan. Lägg brysselkålen ovanpå och riv gärna över lite citronzest
Ugnsrostad butternutpumpa med rotfrukter ochbrysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Vi serverade även kokt potatis till, men det är inte nödvändigt. Att köra broccoli och sparris i ugnen såhär, med olivolja, salt ochvitlökoch sen bara pressa citron över är så oerhört gott
Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs brysselkålen runt om så att den får en lite krispig yta. Rör om försiktigt och smaka av med ordentligt med flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.