Rensa och skölj spenaten. Rör ner spenat. Nu är det fredag och dags för helg igen. Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla
Koka upp vatten och lägg i spenaten. I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfria och Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Tillsätt sedan spenatoch fräs tills mjukt. Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Men trots att jag hade ett helt eget kök där så fattades tid samt en bra kamera, och av den anledningen har det ekat tomt här
Häll av vattnet och skölj spenaten med kallt vatten. Lagade och åt en riktigt god paj nyligen. Mixa ihop smör, mjöl, äggula och nötter, använd en matberedare eller liknande
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia ochspenat som fyllning. Tryck ut i en smord pajform, nagga och ställ in i kylskåpet en timme
Skulle någon ha något emot spenat så kan du byta ut den mot ruccola, tänk då bara på att lägga ner den direkt i pajskaletoch inte fräsa på den som du ska göra med spenaten
Den här pajen är right up my alley eftersom den innehåller både kronärtskocka ochvästerbottensost. Lägg purjo- ochspenatblandningen i pajskalet, häll över äggstanningen och toppa med kronärtskockor (jag delade mina på hälften) och slutligen den rivna osten
Tina spenatenoch rör i dill, chilipulver efter tycke och smak, salt, peppar, mjöl och ägg. Hacka ihop mjöl, smör och vatten och arbeta ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.