ca 400 g körsbärstomater eller inte alltför stora "vanliga" tomater - helst eko förstås. ca 400 g körsbärstomater eller inte alltför stora "vanliga" tomater - helst eko förstås
För jag tycker absolut du ska göra de här ugnsbakade tomaterna, som är supergoda till allt möjligt. Du kan variera mellan körsbärstomater och andra tomater, och du kan också variera kryddningen
Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
ca 10 - 12 ugnsbakade tomater (som jag hade täckt med olivolja för att de skulle hålla lite längre). ca 10 - 12 ugnsbakade tomater (som jag hade täckt med olivolja för att de skulle hålla lite längre)
Ugnsbakadekörsbärstomater30körsbärstomater på kvist1 dl balsamvinäger½ dl olivolja½ msk råsocker1 tsk timjan1 vitlökskyfta, skuren i tunna skivorsaltsvartpeppar Sätt ugnen på 200 grader. 30 körsbärstomater på kvist
Häll av pastan och blanda ner den nykokta pastan i långpannan med de ugnsbakade tomaterna. Idag blev det en god middag i form av pasta med ugnsrostade körsbärstomater
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.