1 salt
och svartpeppar1. Riv brödet i små bitar. Lägg i en stekpanna med olivolja och hetta upp under omrörning tills brödet får färg och blir frasigt. Lägg på hushållspapper.2. Ansa din sparris: Grön sparris knäpper du bort roten på och skalar om du vill. Vit sparris behöver du skära bort 4–5 centimeter och sedan skala noggrant. Lägg åt sidan.Löjromshollandaise 1. Smält smöret till såsen på svag värme utan att det bryns. Ställ åt sidan men håll lite varmt. 2. Blanda äggulor, citronsaft och vatten i en liten rostfri kastrull (aluminium kan missfärga såsen). 3. Sätt på svag värme och vispa snabbt och ihärdigt tills blandningen tjocknar. Ställ av från värmen. 4. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången under kraftig vispning. Se till att bottensatsen inte kommer med. 5. Rör i hälften av löjrommen och finhackad gräslök. 6. Smaksätt med salt och peppar. Sparris1. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Det tar cirka 5 minuter för grön sparris och 10–15 minuter för vit sparris. När du kokar vit sparris kan det vara bra att salta vattnet lite extra och även tillsätta 2 tsk socker.2. Ta upp sparrisen med en tång och lägg den i iskallt vatten för att avstanna kokningen eller servera direkt.3. Servera sparrisen med löjromshollandaise och frasigt, stekt bröd. Garnera med resterande löjrom och lite extra gräslök.
Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Stek sparrisen några min i smör. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Skär bort den nedre delen på sparrisen. Blanda olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Stek sparrisen hastigt i smör i en het panna och strö över flingsalt
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Innehåller en del brynt smör men som Tom Sjöstedt säger, allt blir godare med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.