Den här linssoppan har sin grund i i en burk garam masala och en längtan efter het, värmande mat. Vegetariskt minst en dag i veckan är inte så dumt, det gäller bara att komma på lite nya rätter
Blanda ner kycklingen och löken i linssoppan och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Linssoppa2 l vatten 1,5 msk kycklingfond 3 dl röda linser 0,5 gul lök 1 msk rapsolja 1 kycklingfilé 1 msk tomatpuré 3 tsk salt peppar 2 tsk cayennepeppar
Upp på morgonen, ordnade och nyttiga matvaror – och fan tar den som hoppar över tandtråden. Eller också gör man en god sallad och dukar fram den på balkongen eller uteplatsen – och njuter av smakbrytningen mellan senapsvinägretten och den rökta korven
Alla vill få mat i magen, prata en stund vid bordet – och sedan vandra därifrån mätta och nöjda. Det kändes som en bra matchning – vårvintern är på gång och på tallriken är det mest grönsaker
Skär bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar
Men det funkade – både jag och maten kom hem. Dela fläskkarrén i mindre delar – går utmärkt med sax. I Belgien använder man nötkött och öl – då heter det carbonade flamande
2–3 msk. Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt. 2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper
Gott – om du frågar mig. Choucroute, alltså surkålsgryta frånAlsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.