Sensommarens första gryta kan med fördel bli en Fiskgryta frånAlsace. Det har receptet kommer från början från Vins d’Alsace, vinproducenternas sammanslutning, och heter i den tyskspråkiga versionen Fischragout in Riesling
Sensommarens första gryta kan med fördel bli en Fiskgryta frånAlsace. Där samsas forell och havsabborre med lite syra från vin, rund gräddighet och en liten pikant ton av dragon
Det vore synd om Bondbröd frånAlsace bara hamnade i franska munnar. Så ta en paus från sommaren – gärna en regnig dag – rör ihop degen, grädda och vänta lite
Skär bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar
Bilen är på verkstad, så när jag skulle handla mat fick jag ta cykeln. Jag kände mig som en plattfotad fransk hemmafru när jag balanserade matkassarna på styret
Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt. 2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper
Choucroute, alltså surkålsgryta frånAlsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt. 2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper
Dessutom är det här några av Alsace grundsmaker. Lök är gott. Synd bara att så få upptäckt det. I Tarte a l’oignon samsas mild, lite söt lök med knaprig och salt bacon till en fyllig och krämig paj
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.