Receptet är en kombination från ett recept jag lärde mig för ett par år sedan och att jag lät Google hjälpa mig att uppfräscha minnet via bloggen Vin, mat & Alsace
Skär bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar
Upp på morgonen, ordnade och nyttiga matvaror – och fan tar den som hoppar över tandtråden. Eller också gör man en god sallad och dukar fram den på balkongen eller uteplatsen – och njuter av smakbrytningen mellan senapsvinägretten och den rökta korven
Tarteaux pommes måste nog vara den vanligaste efterrätten från det här området. Snart står de i blom och då ska R och jag ta oss en tur med vespan och njuta =) Den här pajen tar lite tid och är lite lyxigare en än vanlig tarteaux pommes som oftast bara består av pajskal, skivade äpplen, smör och socker
Alla vill få mat i magen, prata en stund vid bordet – och sedan vandra därifrån mätta och nöjda. Det kändes som en bra matchning – vårvintern är på gång och på tallriken är det mest grönsaker
Men det funkade – både jag och maten kom hem. Dela fläskkarrén i mindre delar – går utmärkt med sax. I Belgien använder man nötkött och öl – då heter det carbonade flamande
2–3 msk. Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt. 2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.