12,5 dl
vetemjöl 2 dl rågmjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2,5 dl blandade frön, nötter och torkad frukt 3,5 dl filmjölk 1 msk flytande honungSätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser, frön och frukt i en bunke. Blanda ner filmjölk och honung. Olja in en brödform, häll i den lösa degen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
Vänd dem lite då och då så får de en jämn stekning med lagom mycket färg. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter
Vaknade tidigt som vanligt, känner mig så nöjd när klockan är halv sju och det är en ny dag, i perioder behöver man inte så mycket sömn och ibland är det tvärtom
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Superenkelt ochsnabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Och jag bara älskar´t. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Jag äter inte bröd så ofta längre och jag saknar det egentligen inte heller. Söker man på nätet finns det många olika varianter av LCHF-bröd och jag har testat mig fram till en egen variant som jag tycker blir väldigt god
Lägg kasslern och broccolin i en smord eldfast form. Vispa grädde och blanda ner champinjonstuvningen. Bred blandningen över kassler och broccoli och strö över osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.