mixer med kniv Köp receptet. Ingredienser 1 burk(ar) oliver , svarta 1,5 st vitlöksklyfta(or) 50 gram pinjenötter 0,5 dl olivolja 1 kruka(or) basilika 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Redskap 1 st stavmixer , el
Med så stor tillgång på oliver och olivolja är det kanske inte så konstigt att man i Spanien också är duktig på att göra en mycket god och smakrik olivröra
Jag får be om ursäkt för den dåliga bilden men jag lovar att olivröran är grymt god. Olivröra6 port 2 dl gröna oliver utan kärnor2 dl svarta oliver utan kärnor4 st soltorkade tomater eller 2 msk röd pesto Mixa allt med mixerstav
Lägg på en plåt med lite ringlad olja över. Fräs med rikligt med smör i en panna. Hacka oliverna grovt, häll i dem tillsammans med cream fraiche och finhackad/riven/pressad vitlök
Börja med såsen som gärna får stå och gotta till sig ett par timmar i kylen före servering. Blanda crème fraiche och majonnäs med citronsaften, rör ner lite i taget
Fräs jordnötter och koks och krydda med lite salt och cayennepeppar. Blanda tomaterna och den mörka salladslöken med bönorna och smaka av med salt, peppar och ingefära
Passar perfekt på dessa kex med olivsmak. Idag tänkte jag tipsa om Lenas olivröra som är sååå god. Hennes lag spelade två matcher med en vinst och en förlust
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.