Tillbehör

Tillbehör

  • 103 Recept
Rostade rotsaker med couscous

Rostade rotsaker med couscous

Ögonen går i kors efter en dag med übertung träning och jobb och jag ska snart gå och lägga mig och läsa senaste numret av Mer Smak som kom idag
Vitlökssmör

Vitlökssmör

Pressa vitlöken och vispa den ordentligt med smör, salt och svartpeppar. Ställ smöret i kylen en stund så att det stelnar
Champiñones al ajillo

Champiñones al ajillo

Yield. 18. Servings. 9. Cook Time. 50 Min. Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs. 4. Friterad kyckling (KFC-style) med ranchdressing och asiatisk sötsyrlig
Hasselbacksrödbetor

Hasselbacksrödbetor

Ingredienser Portioner. 4 350 g små rödbetor (gärna delikatessrödbetor) olja till formen 1 msk rapsolja 2 krm salt 100 g smulad getost 1/2 dl hackade hasselnötter 1/2 ask smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan
Skaldjursrulle

Skaldjursrulle

Låt smöret smälta i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk, och värm under omrörning tills smeten släpper kastrullens kant
Tunnbrödsrulle med keso

Tunnbrödsrulle med keso

150 g rökt skinka eller rökt kalkon eller  150 g kassler ca 15 centimeter (ca 200 g) gurka 0
Färgstark tomatsallad

Färgstark tomatsallad

Blanda tomaterna med basilika, olja, vinäger och muscovadosocker. Smaksätt med salt och peppar. Låt dra i rumstemperatur en halvtimme före servering
Varma oliver i kryddig olja

Varma oliver i kryddig olja

Låt oliverna rinna av och lägg dem i en kastrull tillsammans med olivoljan. Tvätta citronen och skala med potatisskalare utan att det vita innerskalet följer med
Kräftstjärtar med dillsmak

Kräftstjärtar med dillsmak

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 5–6 minuter. Krama ur vätskan och smält det på låg värme tillsammans med citronsaft
Tomater provencale

Tomater provencale

Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna på mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar
Tapenade och kronärtskocksröra

Tapenade och kronärtskocksröra

Det är mycket gott med en tunn skiva rostad baguette och en röra som tilltugg eller till en soppa. Jag gjorde två varianter, båda blev omtyckta
Kronärtskocksröra med kapris och mynta

Kronärtskocksröra med kapris och mynta

Grillsäsongen är i full gång och det finns så många goda såser och röror att prova. Här är ännu en. Den är syrlig och ett absolut måste för dig som gillar kronärtskocka och kapris
kronärtskocksröra

kronärtskocksröra

det här är busenkelt och riktigt gott och funkar också som pålägg på en bruschetta. 1 burk kronärtskockshjärtan, avrunna1 dl riktigt god olivoljasalt & pepparmixa kronrtskockshjärtan och olivolja
Klassisk saltgurka som på mormors tid

Klassisk saltgurka som på mormors tid

Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor
Ugnsrostad vitkål med kardemumma

Ugnsrostad vitkål med kardemumma

Ta fram två ugnsfasta formar som får plats bredvid varandra i ugnen, den ena gärna lite större än den andra
Squashplättar

Squashplättar

Ingredienser Portioner. 12 st 300 g potatis 1 squash 3 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ask färsk persilja (à 20 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fantastisk grillad squash

Fantastisk grillad squash

De är 2 st, de där grönsakerna jag jobbar med att lära mig att tycka om, fänkål och squash. Oftast handlar det om konsistensen på grönsaken som inte faller i smaken