Dela vaniljstången på längden och skrapa fram fröna med hjälp av en kniv. Blanda samman äggen, mjölken, socker, vaniljstången, vaniljfrön och potatismjölet i en kastrull
Så idag ska vi komma ikapp med tvättning, handling och lite sånt. Men innan jag drar igång med det tänkte jag dela med mig av veckans vegetariska recept som är en krämig gorgonzolapasta med krispig topping
Att baka med mycket ägg och Pofiber istället för mjöl, är lite annorlunda när man som jag är van vid att baka med glutentrådarnas effektiva bakegenskaper
Servera såsen till pastan, garnera med rivet citronskalochvalnötter. Krydda lite med svartpeppar och låt såsen stå på svag värme, men låt den inte koka
Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella och hallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Blanda kokosen med vaniljsocker och kanel. Här kommer ett förslag på vad man kan göra med dem. Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Blanda medcitronblandningen. Nagga botten med en gaffel. Finriv citron skalet och pressa ut saften. Det syrliga från citronen möter det söta från marängen i en perfekt liten mumsbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.