Rör ihop mjöl, kvarg, salt och vatten till en deg med degkrok. Arbeta ihop och låt vila inplastad i kylskåp i 30 minuter, skär bort en fjärdedel och kavla sedan ut mellan smörpapper, den större till formen och den mindre till locket
Här är en liten trevlig och glad småkaka i form av påskägg att ha till påskfikat. Man kan tro att de blir hiskeligt söta med strösslet på, men kakan i sig är inte så söt så det blir riktigt gott
Jag vet, det låter inte speciellt gott med morot och ananas i en kaka. Men om jag säger att receptet ursprungligen kommer från “Två systrars söta” är det ingen som fortfarande tvivlar va
Dubbla påskkakor. Hej bloggisar. Här kommer ett tips på påskkakor med vitchoklad/citron fyllning. Här kan man ju sätta påsklediga barn i arbete, mysigt att baka tillsammans
Citron och limepaj med vaniljvispSå fräsch och god efter en massa påskmat. Pajskal125 g rumsvarmt smör3 dl mjöl2 msk socker2-3 msk vattenBlandas och tryckes ut i en form med löstagbar botten, låt stå kallt i ca 30 minuter
Idag bakas det för fullt hemma hos oss. Barnen, de som är friska i alla fall, är överlyckliga. De bakar Kliecha som är ett måste både till påsk och jul
Ingredienser 75 g rumsvarmt smör 2 dl socker 3 ägg rivet skal och pressad saft av 1/2 citron 2 morötter 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver smör till formen ströbröd till formen Glasyr 200 g färskost 1/2 påse saffran (à ½ g) 1 msk florsocker 2 msk mjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Eftersom jag bakade kakan tänkt som en påskkaka så droppade jag i några droppar med gul hushållsfärg/karamellfärg i smeten för att få kakan riktigt påskigt gul till utseendet
Nu har vi bakat ännu mer påskkaka, kliecha, den här gången med valnötsfyllning. De här kakorna är inte lik söta som dadelkliecha men de är himla goda särskilt när de är nygräddade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.