När jag var i Branäs svängde jag förbi Jennys stuga och sa hej. Den såg spännande ut tyckte jag så jag gjorde den hemma här idag och gav den namnet Jennys kanelkaka
Japp, en tidig dag på jobbet idag med andra ord, och dessutom blir det en sen kväll ikväll. Ja, hela skaran ska bli bjudna på julbord på Solviken ikväll, och det är något som jag ser fram emot väldigt mycket
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp och vispa även ner citronsaftochcitronskal. Nyp ihop ingredienserna till en deg och tryck sedan ut i en form
När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Så det har vi bjudit mamma och pappa på idag och den blev riktigt god. Grabbarna P får smaka i morgon och jag kan tänka mig att dom också kommer tycka om den
Smält smöret och låt svalna. Rör i äggen ett i taget och rör i socker och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk
Italiensk maräng. Riv citronskalet fint och blandamjöl och bakpulver. citron. Ta uppmandelmjölet ur mixern och mixa sockeroch smör till en luftig, vit massa
Tillsätt citronskal, kanel och den malda mandeln. Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg dom i smeten
Avsluta med att riva över citronskal. Vispa äggulorna poröst tillsammans med socker och vanilj. Spritsa på lite mascarponekräm och lägg på den andra tårtbottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.